Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En orolig själ

Det är en så perfekt kväll
försöker jag intala mig
med fullmåne, stjärnfall
frisk, sval luft som strömmar ner
från en oändlig rymd så svart och skrämmande
att jag tror mig ana
vart ångest kommer ifrån


Sorterar dagens intryck såsom
chokladflingor
ekonomi
varför fungerar inte värmen i bilen?
kamp
magont

Kvicksilverblodet rusar runt och förgiftar mig med sin oro
som vanligt
små stålskimrande pärlor tränger sig runt i mina vener
tänker att de når väl lungorna via kretsloppet

Att försöka andas ut problemen ut i rymden
i små rykande frostmolnpuffar
synes inte fungera
inte ens att be dem dra åt helvete
verkar fungera
så vi ses imorgon igen




Fri vers av Lindalou
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-16 10:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skrivit om känslor!
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou