Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man

Där borta går en man,
skallbenet liksom
fingerspetsarna och
den skyddande huden
är hans.
Omsvept är han av
en aktningsvärd ålder. Hur
känner han sig?
Tycker han fortfarande
att rödvin är gott
och att rågmjölsgröten smakar avskyvärt?
Hur har han det med synapserna?
På gymmet trampar han
frenetiskt på konditionscykeln, gör de
femton armhävningarna och
låter hopprepet smattra mot golvet.
Hur han mår?
Som döv skrev Beethoven fem pianosonater och lika
många stråkkvartetter.
Det har jag tänkt på ibland
säger han och släpar vidare
på den insikten.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-18 09:59



Bookmark and Share


  Anita Westin
att fortsätta. som om tiden inte betyder. eller betyder något annat än det den gör. tänkvärd text.
2014-01-18

    ej medlem längre
tycker om allt i denna, den smakar gott på nåt sätt, varm
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist