Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tand

Göm porträttet där ung jag var
glöm de nya rynkor som skapats
av vardagens slit och jämmer
se istället hur erfarenheten finns

där i rynkornas djup

Glöm de unga fadäserna
och minns istället lösningen
på hur problemen försvann
hur de radades upp pjäserna

i livets schackspel

Förlora dig inte i förr
glöm det som hände då
den kärlek du aldrig vann
och den då stängda dörr

som för evigt är låst

Se framåt tiden ann
och förstå att nuet
är den tid vi lever i
både kvinna och man

tills tiden tar slut

och man bara dig kan minnas
där du stretade och drog
för att lösa vardagens slit
eller kanske bara att finnas

till för de som har mer tid

än du har




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-25 19:52



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Ja fy tusan
All denna strävan...
För tak över huvet
Och något i krävan
Skrynkelfria ska vi bli
När fru Fortuna står oss bi ;-)
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter