Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad är poesi

Vad är poesi?
En människas blottade tankar och nakna själ.
Måste poesi ha en särskild dialekt,språk,form för att ses som Poesi?
Nej det bestämmer bara vi.
Varför håna språkets förmåga när det är språkets mening vi ska tolka och förstå?
För att själens språk inte alls är lätt att förstå, så det är något man måste sitta och tänka på.
Håll min hand av klass och stil,se mina kläder gjorda av poesi, men glöm aldrig... att alla poeters födsel växte....ur gruset och dammets näste ,låt inte värdet av språkets förmåga gör dig blind för själen bakom språkets ord som råder.
Tjoo bror kan vara ett slang men också betyda hej min älskade broder
käring kan vara ett hatets ord men det kan också betyda min allra käraste älskade.
Vad är poesi?
En människas blottade tankar och nakna själ.
Vem bestämmer vad som skrivs?
Poeten så klart.
Kan poeten vara en yngling med bara slang som tal.
Ja poesin har inga kval.
Bli inte förblindad av din hand av klass och stil.
fråga dig frågan......
vem är poet?.... och vad är poesi?




Övriga genrer av klara holm
Läst 376 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-01-28 00:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Expertanalytikerna - de självutnämnda och även de andra - kan dra något gammalt över sig. De kan ändå aldrig stoppa oss med sina snusförnuftiga, glädjedödande struntrecensioner och alla sina idiotiska påbud. Vi skriver som vi vill.
Och jag är poet. Oavsett vad andra säger.
2014-02-02

  Lars Hedlin
JA poesin finns i varje individ som skapar redan i tanken ord och känslor..kram
2014-01-30

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket klokt skrivet! Gillar din språkhantering
2014-01-28

  aol
brA SKRIVET bortom vardagspratet föds poesin,
2014-01-28
  > Nästa text
< Föregående

klara holm
klara holm