Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ägna sig åt sig själv

Nu ska jag ägna mig åt mig själv.
Och grannarna ser ut att må bra
grillar och dricker vitt.
Lådorna
kom igår, tre meter högt ska det bli.
Börjar mot vägen
strukturen blir fin litet
skiftesaktig varannan låda
med liggande bräder varannan
med stående. Utåt
växlar det i brunt, gult och rosa.
När jag ser det så här
utanför och på litet håll
fascineras jag av insidan, vem
skulle kunna bo där?
"Ingen särskild", säger grannen.
"Stått tomt i över ett år."
Ställer mig på ett par lådor för att göra det sista.
"Han hade glasögon tror jag. Som du men
det var ingen särskild, var
egentligen aldrig här. Och nu,
titta bara, lådor och skräp
som efter ett rivet skjul!"




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 243 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-30 10:20



Bookmark and Share


  Vanja-Kristina Morgell
Eftertänksam text
2014-04-19

    David Wästerfors
Även denna är fin. Det här är bäst, tycker jag:

Och grannarna ser ut att må bra
grillar och dricker vitt
(…)
Ingen särskild", säger grannen.
Stått tomt i över ett år."

Det blir nästan som dikter i dikten.

2014-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist