Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturkatastrofer

Jordbävningar
Tsunami
Jordskred
Vulkanutbrott
är som kärlek
när en kritisk massa är uppnådd
en liten knuff
räcker
för att förändra liv

Du låg i träda
din kärlekstörst
länge obesvarad
dina behov
otillfredsställda
ditt hjärtas kritiska massa
samlade kraft
som nu svepte bort allt
i passionens ostoppbara våg

Länge har jag levt
ovetande om min törst
som byggdes upp
under år av arbete
till minimilön -
ett lyckligt liv,
till synes och jämförelsevis.
Du utlöste jordskredet
som förändrade min topografi

När naturens krafter
får spel inom oss
likväl som utanför oss
kan människor göra lite
utom att acceptera,
ta emot
förändringarnas makt
och hålla hand
utan att släppa taget




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-02 11:48



Bookmark and Share


  wildah
Så sant du skriver!
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3