Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Einstein

Tänk om Einstein hade haft
ännu större intelligens.

Tänk om han hade varit
Zweistein, Dreistein, ...

Vad hade han då kunnat
åstadkomma?

Finns det någon gräns för
människans intelligens?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Dan Myrbeck
Läst 326 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-08-18 15:27



Bookmark and Share


  Tobias Haglund
Återigen roligt och smart!
2014-08-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nix ingen
gräns finns
så det känns
bågen ju hela
tiden högre spänns...

2014-08-19

    ej medlem längre
Haha tänk om det varit hans bröder? Vilken konkursens.
2014-08-19

  Marita Ohlquist VIP
Därom tvista de lärde!
2014-08-19

  KattenKin VIP
Haha! Där satt den! :)
2014-08-19

  anits VIP
Tänkvärt skaldat
2014-08-19

  Maria Sundelin VIP
Galenskap heter den gränsen
2014-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Om man ser utvecklingen genom tiderna, så känns det som om det kanske inte finns någon gräns...
tänkvärt...
2014-08-18

  Carina Bendix
Tänkvärd text. Jag läste någonstans att Einstein var autistisk. Jag tror att det finns en tunn, tunn gräns mellan överintelligens och galenskap..
2014-08-18

    ej medlem längre
Kul..
2014-08-18

  Marianne Räf
En smart, rolig och
genomtänkt text!
2014-08-18

  Petter Wingren
Kul ordlek som leder till en fråga om gräns för intelligens. Lek och intelligens hänger ihop. Det tror jag Einstein hade fattat, men kanske inte Dreistein. Tre stenar låter tungt, överambitiöst.
2014-08-18

  Teresia Ridell
Haha jaa det kan man ju undra.. Och innebär allt högra intelligens sannolikt också mer galenskap ? Och allt mindre ödmjukhet ? Eller kan man få både och i en o samma person ?

Skön humor med allvarlig underton..
2014-08-18

  Eva Helene VIP
Ja du Steinbeck - du är ingen dålig författare!
2014-08-18

    ej medlem längre
Någon gräns måste det ju ändå finnas.
2014-08-18

    ej medlem längre
Härlig text!
2014-08-18

  Federico Romano
Humor behövs, kul text..
2014-08-18

  Lehva VIP
Underbar text:-)
2014-08-18

  aol
Där finnes ingen gräns, bra skriftat.
2014-08-18

  Lars Hedlin
JA han var verkligen det ljus som vi alla består av!
2014-08-18

  louisegirl
Ja det kan man undra ;)
2014-08-18

  Connie
Allting är relativt", sade Einstein och han var ju relativt klok ;)
2014-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck