Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min porslinspojke


Ett möte med självdisciplin-nämnden

Med ögonkast
lika välplanerade
som skotten i Sarajevo
med framtid
som Hindenburg
innan första lågan tändes
skapar vi epoker
med våra försovningar
och störtar imperier
som om vi fortfarande brydde oss
om någonting utanför
rådjursögon i nacken
och trevande händer
som upptäcker nya mjuka ställen
att kolonisera
Jag säger till dig
att jag inte är speciellt bra
på det där med känslor
men att jag är en hejare
på att citera döda filosofer
och dockskåpssupande
och du skrattar
som om jag var normal
(och vilken känsla det är)
du gillar
min geometriska figur
av dåliga sidor
och ostämda pianofingrar
längs dina kinder
och du har inget emot
att de få känslor jag har
är lite dammiga
täckta i katthår
och ovana att tas emot
som något annat
än oönskade julklappar
utan medföljande kvitto
du väntade tålmodigt
när jag nålade upp
fjärilarna i magen
på väggen
i prydliga rader
som andades ordnung
och plikt
och dåligt samvete
och gudvadjagvillkyssadendärnacken
när du klädde av min andedräkt
med en blick
och jag skrev listor
rader efter rader
av dåliga anledningar
till att inte låta dig
för vilken modern kvinna
har egentligen tid
för ett hjärta
som tror sig kunna imitera dubstep
såfort porslinspojkar krackelerar
i ögonskamvrån
tiden är en girig hora
vi har gett henne alla pengar vi har
och vi ska inte låta något mer gå till spillo
jag är allergisk mot definitioner
men jag lyssnar på Kent för din skull
och det blir inte tydligare än så
hur kär jag är i dig

and you loved my faults
as if they were gift-wrapped
just for you




Fri vers (Fri form) av Nymphette
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-13 22:03



Bookmark and Share


    pladask
Gillar "rådjursögon i nacken". Hittade din text genom att googla på "ögonskamvrån" - 2 träffar :-)
2014-08-29

  Nanna X
å vilken härlig kärleksharang!
2014-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Nymphette