Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet - Något ändrad


Angående anakreons "Till A.F.M."

Vi delar in vår Tid
i Nu och Då och Sedan,
där Nuet sig befinner
mitt emellan de andra två
och försvinner
i samma ögonblick det börjar.

Sedan,
en ren och skär spekulation
om ett något som ännu inte finns,
och för vissa blott en from förhoppning
om vad som komma skall.

Medan Då,
är vad som varit
och icke längre är.

Alltså
Ett Nu
som ögonblickligen försvinner,
Ett Då
som har försvunnit
och ett Sedan
som ännu icke är.
***
Så till dem som ännu ej förstått
är Tid ett mänskligt påfund blott,
förvisso sant och givet
till hjälp för oss att strukturera livet.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Carl O Andersson
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-16 10:46

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vid tanken på detta är det sedan
skönt att sova stundom redan
så blott detta brådskande nu
far iväg likt ett fasligt Jehu
och nattetid flyr bort i ett medan
2014-02-16

  filharmoniker
Intressant det där. Inte ens tiden själv har ju visat sig vara linjär, och om den vore det, är sinnet än mindre linjärt i sig självt. Att mäta och uppskatta tid kan liknas vid att tumma avståndet mellan biblioteket och stadshuset — det må finnas ett riktigt svar, men det som spelar roll för oss människor är hur väl vi kan ta oss från punkt a till b — bland annat!

Skarpt diktat!
2014-02-16

    ej medlem längre
Filosofisk och tankvärd text, ja sannerligen "är tid ett mänskligt påfund blott".
2014-02-16

  © anakreon VIP
Lånar, även jag, Walborgs kloka kommentar.
Calle
2014-02-16

  walborg
Tänker på att göra tiden till en vän - att ta kontrollen över tiden så länge man har den i sin hand.
2014-02-16

  walborg
Så bra!
2014-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson