Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gillar att odla fördomar. Utan sådana vore livet helt enkelt inte alls lika roligt som det är när svenskar gör bort sig på semestern, oavsett vilket land de vistas i. Extra allt även på hemmafronten om det är på semestern.


En svensk som inte






drar
i sig några
rediga supar
förrns han går
på krogen eller tar
sig några starköl innan
han går på bio, för att kunna
skratta på fel ställen under tittandet


en sådan
där utländsk film,
ja han är det definitivt
något fel på. Det vet man
ju utomlands att det krävs att
man är litet halvfull när man går ut

och
är bland
folk, i alla fall
om man är svensk,
det är ju bara helt normalt.
Och normal skall och vill man ju vara.

Det
vore fatalt
ur en engelsmans
perspektiv om en svensk
föll ur ramen, inte tillräckligt ofta
trampade i klaveret eller bara gjorde en

som
helt vanlig
sådan där tavla.
Som då den målas
upp för kamraterna hemma
får och bör innehålla regnbågens
alla färger och helst några nyanser till.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 653 gånger
Publicerad 2014-02-18 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP