Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friktion

Gymnasielektorn i fysik med
svag elevkontakt
ombads efteråt av försäkringsbolaget
att beräkna friktionen vid
inbromsningen på järnvägsövergången.
Alla i bilen avled.
En tunna
med tjära vid övergången
spred lukt om död klockan 07.23
under många morgnar därefter.
”Han kunde väl ha räknat ut det i förväg,”
tyckte någon på skoltåget. ”Jag har
svårt för den mannen.”
Friktionen med lektorn pågick
hela läsåret.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-21 07:51



Bookmark and Share


  Anita Westin
Hu. Det reportageartade i texten förstärker en makaber situation. Effektivt.
2014-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist