Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig en dag

Ge mig en dag
att visa någoting stort
låt mig få visa
att jag inte är en ynklig liten rot

Jag drömde om att gräva guld i Lappland
men jag blev blåst på min barndomsdröm
för när jag väl var där
blev jag instängd i schaktet
för det enda jag fann var järn och sten
så jag grävde in mitt huvud i berget
för jag kunde inte ta mig själv seriöst längre

Ge mig en ny start
för jag har en dröm
låt mig få visa
att den inte bara finns i min sömn

När jag var liten prövade jag min brors moped
han var snäll för mopeden var ny och fin
väldigt stor med många växlar
fötterna nådde inte till marken
han förklarade precis hur jag skulle göra
och jag låtsades att jag begrep tekniken
och flög in i husgaveln och var inte kapabel längre

Ge mig en vårdag
då allting börjar om
den tid då alla växter fägras
och allt det vissna hamnar bak-om

Jag tyckte aldrig speciellt mycket om skolan
jag var så annorlunda från alla andra
men skolan gav mig mening
skolan tog emot mig varje dag
när jag sedan tog studenten efter alla år
visste jag inte var jag skulle
riktningen på stigen blev en cirkel inne i skogen

Ge mig en dag
det kanske är min enda
låt mig bara visa
hur jag livet kan använda




Bunden vers av Ollebull
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-26 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ollebull
Ollebull