Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem var hon, varför var hon arg, och var hon ensam var frågor som vi ställde oss i över ett års tid


Den arga flickan


Det finns en arg flicka i källaren
Hon kommer fram då och då
Då hon inte tror att vi ser
Fast ibland gör hon oss uppmärksam
Hon vill visa att hon är arg

Det finns en arg flicka i källaren
Hon är där nere i källaren
Varför källaren i det stora huset
Hon borde ju sova nu
Vi bäddade ju ner henne
Men hon kunde inte somna i frid
Vad hade gjort henne så arg
Vem hade gjort henne så arg

Ibland är hon inte så arg
Ibland är hon nyfiken
Då kommer hon fram
Då hon vet att de har gått
Och att de aldrig kommer åter
Fast hon borde sova
Så tittar hon fram då och då
Kysste ingen henne farväl ?

Det finns en arg flicka i källaren
Ibland så kommer hon upp
Hon tassar runt bland oss vuxna
Då vi sitter och pratar
Vi ser henne, hon vill nog det
Fast att vi låtsas som hon inte finns
Sen pratar vi om henne
Då vi lämnat det stora huset

Vad gjorde de?
Vad gjorde de som gjorde henne arg
Hon är fortfarande så arg
Det finns en arg flicka i källaren
Hon är så arg att hon inte kan prata
Därför skruvar hon upp stereon
Det är därför hon vandrar omkring
Hon går runt runt runt, hela tiden

Får man göra en flicka så arg
Man borde inte få göra det
Man får inte göra en flicka så arg
Som flickan i källaren är
Ändå fick de göra det
De gjorde det om och om igen
De gjorde henne arg i det stora huset
Därför är hon i källaren
Därför vägrar hon att vila i lugnt

Det är en arg flicka i källaren
Hon kommer nog alltid vara arg
Samtidigt som hon är lite nyfiken
Men hon kommer inte vila
Inte så länge hon är arg
Och hon kommer alltid vara arg
För det är det enda hon kan vara
Det är hennes sista rättighet
Då de tog alla andra ifrån henne
Det är därför hon är så arg
Så arg att hon inte kan få frid till vila




Fri vers av PPQ
Läst 350 gånger
Publicerad 2004-08-22 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ