Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den 28 februari 1986

 

 

Glöm inte denna dag den 28 februari 1986

 

Dagen då Sverige förändrades för gott

efter den dagen

blev det inte som det en gång var.

 

Det var kanske inte perfekt

men det var annorlunda 

än efter den 28 februari 1986!

 

Men det fanns ändå något

som försvunnit idag,

den 28 februari 2014.

 

Det fanns hopp

man hade empati

och det fanns demokrati!

 

Nej, borta är allt detta

Sverige har förvandlats till

något helt annat!

 

Var finns klasskampen?

Vart har arbetarrörelsen tagit vägen?

 

Det blir inte bättre om högerpartiet

har tagit över namnet.

För vem tror på dem!

 

Glöm aldrig dagen den 28 februari 1986!

Glöm aldrig, Olof Palme!

 

" Upp till kamp.... "

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-28 13:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant skrivet!
2014-02-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP