Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fastän småbarns grammatik är inte på en akademisk nivå kan de uttrycka sig rätt hyggligt med lite fingerfärg.


Morfars Apollo 11

Klockan elva varje lördag
Min morfar jag besöka
min morfar på Cassiopejavägen bor
Högst upp i lägenheten

Alltid stökigt
Min morfar jämt pysslar
Han dricker kaffe, jag också
Min morfar alltid vit rock har
Ingen plats för bullar på bordet
”Landningsbanan måste vara kanelbullsfri”

Min morfar kan alla stjärnbilder
Teleskop han fick när han var som jag
Mikrougnen är svart och grön
”Experimentet misslyckades”

Min morfar och jag ritar
Ritningen är nästan klar
Karton, tejp, mjölkpaket och sax
Min Morfar pekar på Neil Armstrong
”Vi ska bli som han!”

Höstlöven hann falla flera gånger
Jag fortfarande kom ihåg
Jag försökte men ingen måne för mig blev
Min morfar jag besöka
Men inte honom
Kanelbullar, kaffe och Armstrong
Han inte vet
Karlavagnen han tror man kan åka i
Inte stökigt längre
”Dom städar så fint som mormor gjorde”

Nästa gång han inte vet att det är lördag
Han inte vet vad för dag
Han inte vet att vakna
Jag lämnar det som aldrig blev klart på nattduksbordet
Apollo 11 jag och min morfar gjorde

Och min morfar
Min morfar
Han åkte
Till månen




Fri vers av Persikabarn
Läst 441 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-28 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Persikabarn
Persikabarn