Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pärlepojkar

trär er
i ett pärleband
runt kroppspulsådern
tätt tätt

så skimrande
skiftande
men lika ounika
till ytan sett

men massan däremot
massiv densitet
och vissa än tyngre
etsar och löder

viskar fast sig
i kärnan, det mjuka
"skalda om mig
du ska göra mig till dikt"

som om förevigandet
hemsökandet
i det sammetsinnersta
inte var evigt nog

att skjutas inuti
spränga fram gemak
bland söndriga kammare
var otillräckligt

och poemen flödde
i ett pärleband
runt kroppspulsådern
tätt tätt

som om det är kärlekskedjor som sprutar
ett smaklöst stycke smycke runt fingret

å andra sidan, finns däri de frön
som omdanas till en ny hjärtstam




Fri vers av dan ndizi
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-01 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dan ndizi
dan ndizi