Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känns det igen-när barnen flyttar?


När du for....

Aldrig har väl huset varit så tomt
som sedan dagen du åkte.
Jag skjutsade dig till tåget
med din ryggsäck fylld av förväntningar.
Jag kom hem till en tom hall
utan att snubbla på skor i storlek 45.
Inga kompisar som kutar uppför trappan
och tillsammans med dig fyller huset av prat och skratt.
Inga teve och dataspelsljud som kryper ut under dörren
inga tomma mjölkpaket och uppätna limpor.
Inga snabba bevis på kärlek-en snabb kram på språng
inga långa filmkvällar som vi ibland delade.
Inget förtroligt prat vid köksbordet
ingen smutstvätt som behöver tvättas.
Men såklart är detta livets gång
och jag är glad du prövar dina vingar.
Du reser och upplever världens alla hörn
jobbar och sliter och går på konserter.
Du fixar och trixar och är duktig att laga mat
och smutstvätten blir numera inte bara liggande.
Du är bra på skicka sms och ringer ibland
och bra på att säga att du saknar mig ibland.
Du fina underbara utflugna son
jag är så glad du har det bra.
Jag -en förälder-du min son
huset tystnade när du for.
Men det är alltid lika kul när du hälsar på..




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-04 19:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra framfört med känsla!
2014-03-06

  Lena Själsöga Keijser
så vackerberörande

så vackert andas ditt modershjärta
2014-03-05

  anits VIP
Så sant, det känns igen, livets gång det är så det är.
2014-03-04

  walborg
Det känns så fint mellan Er - moderskärleken bara finns där för alltid och tas emot så vackert
2014-03-04

    ej medlem längre
Igenkännande och fint skrivet om det oundvikliga när barnen flyger ut ur boet..
2014-03-04

  mickech
Ja birgersdotter det känns igen :) så är livets gång.
2014-03-04

  Mona Nordkvist VIP
Jodå, det känns igen :)
2014-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP