Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det glömda folket

 

 

 

I sin ungdoms ljuva ungdomstid

gick de glada i hågen

till sitt jobb i fabriken i byn.

Det var goda tider

lönen kanske inte var stor 

men det var arbete.

 

Åren går och går

en dag är deras kroppar

nötta och trötta.

De flesta längtade efter sin penion

de som orkade ända fram.

 

Ibland var det och är det döden

i andra fall  demens.

och kanke även Alzheimers.

 

Det skrämmande är att

staten, som ska vara vi själv,

kallt räknar med allt detta

De som är pensionärer

är inte poduktiva.

 

Därför ska de gömmas undan

helst helt undanskuffade

okända för samhället

och för världen.

Så dör de fortar

det glömda folket.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-05 15:57



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket stark och berörande text. bra skrivet.
2014-03-06

  Angel of love
Stark och berörande text.
2014-03-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra talat! Pensionärerna klassas som en
belastning för samhället.
2014-03-05

    ej medlem längre
Så sant så, bra skrivet!
2014-03-05
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP