Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ArbetsFÖRRdelning

 

Mormor
ned svart klänning
och ljusgrått randigt förkläde
samt huckle i samma färg
står vid den gamla vedspisen
och passar kaffekitteln. 

Morfar
Sitter vid köksbordet
och väntar.

För att roa sig
har han med ena handens pekfinger
tryckt fast yttersta bladändan
på en kökskniv av kolstål
mot bordsskivan.

Han knäpper
med andra handen
ute på handtaget
så att kniven vibrerar upp och ner.

Då får mormor ett ärende
och går ut i kammern
medan morfar sitter kvar
och leker vid köksbordet.

Pyssssss
hörs det plötsligt från spisen
och kaffet kokar över!

Morfar
bara drygt en meter
från den överkokande kaffekitteln
ropar:

Mor, dä pöser!

men gör i övrigt inget försök
att dra den kokande kitteln
från den heta spisen.

Det var inte hans jobb!

 




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 132 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-10 16:51

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Man tar sig för pannan!!!!
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson