Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar: Barnen leker med hockeybilder

Barnen leker med hockeybilder, varje barn
Börjar med fem.
Sen byter de åt höger, vänster
Och vissa går hem med tio och vissa går hem tomhänta
De vuxna leker med kungabilder deras lek,
är nästan likadan som barnens. Men de vuxna
har fått sin sexualitet, de är perversa.
De märker inte kantstötthet,
som ock i minsta skepnad gör, ett guldkort utav Torres värdelöst.

De bryr sig inte
Håller inte bilderna med en pincett:
med fingrar smutsiga, bär de sina kungabilder
Och går inte, nej springer
Dit lukten utav leken vädras,
De har
samlingar av papper
Och smutsigare fingrar håller flera bilder

Och vissa går hem med
tomma händer, det är leken
Och bundna utav papprets lag,
går de sen på alla fyra
Medan den med smutsigaste fingrar
Sitter upp på deras rygg och,
Säger ”Hoppla”




Fri vers av Julius Hjort
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-10 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julius Hjort
Julius Hjort