Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Desperation

När kvinnan
Som jag titulerar älskling
Blir kallare än flytande kväve
Och tystnaden är allt
Som hörs i min telefonlur
Då vet jag, att jag väntar på besök

Snart, knackar
Gamle herr Desperation på min dörr
Han vet så väl
Att han lättast fångar mig om kvällen
När jag sitter ensam
Han vet när han ska göra sin entré

Han smyger sig in, så slugt och vänligt
Och söker förleda mig
Med frestande förföriska små ord

”Undrar om hon är online på Watts app”
Viskar han silkeslent i mitt öra
”Det skadar aldrig att titta”

Han kan sitt jobb
Herr desperation
Snart mjuknar jag
Han lägger armen över mig

Och vi sätter oss tillsammans
Och författar sms
Han ler, han har mig

Och innan kvällens slut
Ska jag ha skrivit halva romaner
Som inte leder någon vart
Nollsummespel
”Jag älskar dig”
”Du är allt för mig”
- Desperationens livselixir

Men plötsligt vaknar jag
Som Mowgli, fången hos ormen Kah

Han är falsk
Allt han vill
Är att jag trycker ”send”
Sen överger han mig

Jag kavlar ärmarna
”Ut ur mitt hus”
Ryter jag
Och just i kväll
Lommar herr Desperation iväg
Med oförrättat ärende
Jag vinner fajten

Men blåtiran till trots;
Han ser förnöjd ut
För nästa kväll, kommer han igen

”Du vann i kväll”
”Men vänta du”
”Jag har gott om tid”
Säger han och ler




Fri vers av Julius Hjort
Läst 244 gånger
Publicerad 2014-10-17 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julius Hjort
Julius Hjort