Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvinna sitter på ett tåg som susar

En kvinna sitter på ett tåg som susar.
Genom Sveriges skogar: hon sveper genom
dimma och 80-talsmörker som består av
svaga lampor och lättare frusenhet.

Någonstans långt bort, väntar där en jägare.
En snäll Gaston; han är tillverkad av äkta
blytungt guld.

Men i sin fantasivärld, vandrar hon längs
stora blomsterfält. Och dom är alla gjorda
utav guld. Hon söker efter riktig lera, men
där finns bara guld. Och ingen ser henne.
Ingen ser, hennes inflation.

I en cell, inte långt därifrån. Sitter en
väninna. Väninnan är så glad. hon sitter i en
liten cell, men hon kan inte se det. Hon ser
en cell, men tror, att det är världen utanför.
För gallrena är stöpta utav guld. Och hon är
bländad.




Fri vers av Julius Hjort
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-10 17:53



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dina ord glittrar


2014-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Julius Hjort
Julius Hjort