Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var dag hör man talas om religiösa terroristers brutala dåd som de säger sig utföra i Den Store Gudens namn.


Religiöst Vansinne

Överallt på jorden hatet synes jäsa,
och man blir fly förbannad,
över allt det hemska man i dagens tidningar kan läsa.
Är kanske tanken nu besannad,
om en för oss stundande Ragnarök ...
eftersom av blod nu marken färgas röd
och i söder gal den gök
som sägs bebåda hemsk och djävulsk död

Man ser hur bomber barn och kvinnor mörda
utav människor som klär sig i martyrers skrud.
Människor, som djupt i själen störda
på sådant vis tror sig tjäna Gud.
De bortser helt ifrån den humanism
Koranens ord predikar
och som är långt ifrån den fanatism
som visas utav mördarna och deras gelikar.

Det rätta vore väl att emot väggen ställa
dem som dessa hemska dåd utför,
där en Mufti sen en Fatwa skulle fälla
över dem som så Islams anseende förstör.
Deras handlingar som gift sig sprider
och betecknas utav många såsom tyranni,
likväl som de inom Islam skapar bittra strider,
där Shia och Sunni beskyller varann för blasfemi.

På frågan varför - jag dock svaret inte finner ....
- De är dock människor som vi.
Och medan levnadstiden från oss rinner,
allt snabbare förbi,
måste vi värna om varann,
och ondskans makt försöka hindra,
samt göra vad vi kan,
för att varandras plågor lindra.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-21 14:05

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
Underbart bra skrivit Olle!!!
Med sann och trovärdig stil.
Då jag vet att du läst både Koranen
och Bibeln så vet jag att detta är
skrivit med stor insikt mycket
välskrivit och stor skaldekonst!!!
2006-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson