Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöflingan

Snöflingan,

i sin hexagonal skepnad,

- Frusen

En fraktal

Perfekt i formen

föll på min hand

en dag i slutet av mars.

Den låg där

glittrande och kall.

Tills

I en metamorfos

den blev förvandlad

till en vattendroppe.

Av samma molekyler

som oförändrade

vandrat genom alla sekler

ifrån Jordens födelse.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 280 gånger
Publicerad 2006-03-22 12:03

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
Underbart diktande om snöflingan
molekylernas oförändrade sammansättning
genom evigheten!!!
2006-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson