Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensam man om natten

Var vandrar en ensam man
om natten när gatorna är fulla
av glada, stojande människor
där ensamheten vore att föredra?

Vad lyssnar en ensam man på
om natten när luften är fylld
av ljud han inte själv har valt
och tystnaden vore en ynnest?

Vad ser en ensam man
om natten när himlen är full
av stjärnor som glimmar
när han endast mörker vill se?

Vad doftar en ensam man
om natten när luften är fylld
av blommor och daggvått gräs
när han endast vill känna sig själv

dofta av glädje och lycka?




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-22 18:42



Bookmark and Share


    häxängel
Och en applåd till solitaires briljanta kommentar :-)
(ska det vara)
2014-03-23

    häxängel
Och en applåd till mig solitaires briljanta kommentar :-)
2014-03-23

  wildah
Så sorgsamt men längtan känns trots allt!
2014-03-22

  Solitaire VIP
En ensam man om natten?
(Han verkar inte i hatten)
Tja, kanske köper han en vichyvatten
Sätter sig sen bakom ratten
Och pallrar sig hem till katten
Eller sin ivrigt svansviftande hund
Då blir han mindre ensam en stund
(För han håller sig på sin kant, och håller sig inte med tant)
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter