Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...om fixering vid att se och synas... Lyssna!


Estradören serverar kultursoppa

Vad är det i kulturen som kvider?
en talande tystnad är trasig
svordomar i sorl över såret som svider
och jag låter hakan falla

Vad är det för våg som ingen rider?
det heliga havet har hånats
av rädsla för rivalitet man lögner sprider
och jag badar inte i vanärat vatten

Vad är det i taltomma tider
som säger ett det sagda skall synas
om ögon och öron utkämpas strider
och jag basunerar sisu

Vad är det för samling som är för stor?
här idkas illusorisk iver
där blir sånt man vet till nåt man tror
och ingen förstår flörten i fotografiet

Vad är det som klämmer i mina skor?
fötter förstoras i vigda vatten
jag har lämnat båten lillebror
för att folket skall fatta att…

Det är med kulturen som jag krockar
i det lealösa landet
där alla bär långa rockar
och jag har kortkort klänning

Det är med orden som jag chockar
i en visuell värld
där man med bilder lockar
och jag vill skrika mig hes

Det är med känsla som jag bockar
inför en pudrad publik
där pottångest pockar
och jag slänger ut teoretiskt toapapper

Det är med konst som man kompromissar
teckning mot tal är en tes
jag ska… när nån jävaktigt gissar
-befria barmhärtigt från bildbrutalitet

Det är med skam som du kissar
i bensträckareftertankens tid
då du undrar vad man missar
om man bara tittar och inte lyssnar








Fri vers av Xela
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-03-23 08:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt intensiv dikt beskriven med riktig känsla..fascinerande
2006-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Xela
Xela