Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbön

Mäktiga, stora rymd, hör min ängslan 

känn mina hjärtslag

min rädsla

Du vet, jag är bara en i mängden av alla vars hjärtan bankar hårt om natten

när jag egentligen borde sova

Bara en i mängden av alla vars tankar snurrar och vrider på dagens händelser 

i en osalig röra om natten

och alla vill vi att du, rymd, tar emot vår ångest och ger nattfrid tillbaka

nattro till ängsliga själar

En fånig bön rakt ut bland stjärnor och galaxer 

ta emot och behåll, stoppa svarta tankar i dina svarta hål

och sänd glittrande stjärnstoff tillbaka rakt in i sömniga, ängsliga ögon 




Fri vers av Lindalou
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-03-27 00:05



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fin bön!
2014-03-27

  Johan Strömstedt
Raderna blir som strofer och jag hittar ingen fånig bön här ute bland stjärnorna, däremot värme.
2014-03-27

    ej medlem längre
En helt underbar text!!Tack för den!
2014-03-27

  Lars Hedlin
Jätte bra framfört!
2014-03-27

  thyra
Ingen fånig bön utan en känsla fint beskriven. Bra!
2014-03-27

  Knickedick
Den här gilla jag
"ta emot och behåll, stoppa svarta tankar i dina svarta hål
"
2014-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou