Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FIONA, my dear


till min älskade DOTTER, som jag aldrig fick.....




















Kära Fiona!

Jag älskar hela Dig, hela tiden,
oavsett....

Nej jag bryr mig inte om status,
ifall Du är "Big in Japan" eller på Instagram,
hur populär Du är i klassen

eller alls något allt det där.


Att jag vill kalla Dig "Pappas flicka"
är absolut inte tänkt som en förolämpning,
bara en vuxen mans längtan
att också som man
få säga "gull-ord".


Nej, jag är inte svartsjuk
på alla Dina pojkvänner,

inte det minsta,

men om någon av dem skadar Dig
det minsta,
slår jag ihjäl honom på fläcken.

Nej, det gör jag förstås inte
- men Du förstår vad jag menar.


Dina brorsor, Din Mamma
klart jag älskar dem också
fast på ett annat sätt.

Du får förlåta Din Pappa kära FIONA,

jag kan inte säga mera
eller heller egentligen berätta
hur jag som vuxen man
kan älska min lilla flicka
så där vansinnigt mycket.

Frågade min husläkare,
han sa
- oroa dig inte för mycket.
Har märkt att många pappor,
kan känna så
sa han Doktor Hierta.


Nu kan jag inte skriva mer,
för alla tårar

på tangenterna.


Ciao FIONA,

Du min längtans

"fantasi"-dotter.


PAPPA HOPPLÖS




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 528 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-03-28 16:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Kärleksfullt
2014-04-03

  LenaJohansson VIP
väldigt fint berättat!
2014-04-01

  Marianne Räf
Jättefint, känner för den här texten!
Själv hade jag en son i magen, fick aldrig föda honom. Han skulle fyllt 41 år i år.
Surt att de tvingade bort hans liv sådär!
Hälsn, Marianne.
2014-04-01

    ej medlem längre

Verkligen
öppenhjärtligt och berörande
Kram
2014-04-01

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-04-01

  Bibbi VIP
Starkt.
2014-04-01

  Gabrielle Laurèntzen
Varmt berörande... Griper verkligen tag och berör djupt... Underbart!
2014-04-01

  SpamPippiL VIP
Berörande ömt och äkta.
2014-03-29

  Ingrid Trolle
En riktig pappakärlek.
Varm, ömt och vackert!
2014-03-29

    ej medlem längre
Fina ord.. påminner om A M Lenngrens dikt..
2014-03-29

  Maj-Lis VIP
Den berörde
2014-03-28

    ej medlem längre
Så fin, berör!
2014-03-28

  walborg
Blir tagen. Tack för tankar och känslor om män och döttrar
2014-03-28

    ej medlem längre
Denna berörde Christer..
2014-03-28

  Carola Bouvin
Ja kärleken till barnen har inga gränser, oändlig kärlek!
2014-03-28
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden