Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På En Parkbänk i Staden

 

 

                         *

 

 

Jag går längs frusna kanalen

o ser Din bild överallt…

Den värmer lyser o glänser

trots att det är snöigt o kallt

I skyn den vinkar…

genom flingors täta dis

Ohhh… vad jag längtar…

efter Din mjuka närhets bris…

 

 

                           *

 

 

Kylan den biter o isen växer sig stark

snö faller ymnigt o täcker all synlig mark

Jag ser Dina spår försvinna

in i stadens tomma brand…

snön täcker mig ymnigt

i min grotta vid kanalens rand

 

 

                             *

 

 

Jag anar genom iglons fönster

hur Du vinkar från skyskrapans höjd

o iskristaller bildar glittrande mönster

när Din stjärna strålar av fröjd…

 

 

                           *

 

 

Hoppas isen tinar

när Din värme når ner till mig

 

o frostrosor smälter

till blåa förgätmigej

 

När det våras ibland husen

av järn sten o betong

börjar jag sakta tina upp

ur min vinterfrusna kokong

 

Då tar jag min eka

o ror på kanalen mot öppna hav

Säg följer du mig då…

Kan jag lita på löftet som Du gav…?

 

Kan jag lita… på löftena som Du gav…?

 

 

                             *

 

 

Jag rider på morgonstjärnans skimmer

mot Havet det mäktiga blå…

o lämnar den kyla staden förnimmer

o husen fuktiga grå…

 

              

                 *

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 415 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-31 15:10



Bookmark and Share


  ULJO
Fint svävar din vackra poesi
2014-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...dina fina ord passade så bra till musiken...njutbar läsning...
2014-04-02

  Palett
Vacker fantasifull text !
2014-04-02

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta fina!
2014-04-02

  Chawa VIP
Ett varmt grattis till uppmärksammad text min kära!
2014-04-02

  Eva Helene VIP
Berörande vacker dikt där det yttre skeendet speglar det inre så fint på väg mot den värmande kärleksvåren.
2014-04-01

  Änglaögon
Så fint poetat, gillar.
2014-03-31

  Chawa VIP
En mästerligt framförd rimmad text som pendlar från vinterfrost och kyla till vårens löftesrika värme... Mjukt smekande toner bjuder upp till stilla nära dans för två... Slutet gott - allting gott!
2014-03-31

  Fem hjärtan VIP
Väldigt vacker!
2014-03-31

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat!
2014-03-31

  louisegirl
Vackert!
2014-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge