Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Hedra

Ett ord
gavs mig
på fat

vällagrad
smak
åldrad
ådrad

ett ord
med rötter
i bibliskt
patriarkat

"hedra"
sa hon

droppade
leendets 
blod

på min
panna


jag förstod
att samla

från hierarkier
rentvagna
tillvaratagna

ord
från en
mogen
kvinna

att finna
beprövad
styrka

ädelt mod
ädelt vin

det sanna
i det urgamla

du är
älskad
du är
fin

att dyrka
med leendets 
ansvar

det unika
värdet
hos envar

i medveten akt
lyfta 

utan att
förnedra

utan att
syfta

utan tanke
på egen makt

lyssna
till det hörda

att vörda

HEDRA




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-01 06:12



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar poesi i fina tänkvärda toner!
2014-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren