Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att beskriva människan på ett såväl ytligt som ändå mera personligt sätt. Just sådan är du. Eller? Det är inte helt fel att vara ambivalent. Konsten är bara att vara det konstant och i rätt ögonblick.


Något litet om normen (du) i största allmänhet





Du är ungefär
som folk är
mest och har

likvärdiga intressen. Men
utöver det är
du mera av

en väldigt personlig
typ med såväl
särintressen som en

väldigt selektiv allätarmentalitet.
I mer sociala
sammanhang är du

blyg och tillbakadragen
i vissa fall.
Medan du i

andra fall är
en väldigt utåtriktad
personlighet som kan

prata med folk
om litet av
varje så länge

du bara får
prata om ämnet
ur såväl personlig

som opersonlig synvinkel.
Något beroende på
vilka såväl tänkta

som faktiska erfarenheter
på området ifråga.
Där du saknar

erfarenhet kan du
tänka dig att
fylla i med

drag av din
högst egna fantasi.
Att kalla det

för att ljuga
känns dock främmande
för just dig.

Andra ljuger kanske,
men själv tror
du på i

stort sett vad
du än har
att som förtälja.

Ibland förvånar du
inte bara dig
själv, om bara

uppmärksamheten i tillräckligt
hög grad från
andra är riktad

mot just din
egen person i
mer än fem

minuter i taget.
Vilket får dig
att må väl.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-02 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP