Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På psyket

1.
Han låg
fastspänd i en sjukhussäng
avtrubbad,
i väntan
på att bli
frisk från
ångesten.

2.
Med kanylen i handryggen
rullades hon in
på ECT,
för att bli
lycklig
igen.

3.
En flicka
grät av skräck,
i desperation
skakade stämbanden
"Jag vill inte vara här!"
Hennes ändlösa hemlängtan
sökte frihet
genom
skottsäkra fönster
emedan en
skötare skrek:
"Nu lugnar du ner dig!"

Hon lugnade
inte ner sig.

4.
Han var cirka 85 år,
dement och förvirrad
kände han lönlöst på
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
innan han med
tårögd röst fick fram:
"Vad gör jag här?"
Den frågan
besvarades aldrig
och
farbrorn
fortsatte känna på
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
efter
sovrumsdörr
(han skulle bara
hem till sin fru,
ju).

5.
Jag låg i sängen,
däckad
efter alla receptbelagda
coctailblandningar
Två veckor senare
vaknade jag av vårdarnas
morgonfunderingar
"Man blir lite bekymrad
när en så ung person
sover så mycket."
Jag sa ingenting,
men var också bekymrad
över mig och
mina medpatienter
vars liv
låg i
psykvårdens
skälvande
händer.




Fri vers av Nolltillhundra
Läst 436 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-04-04 23:59



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Du kan beskriva så starkt att jag ryser!
Mycket bra!
2014-06-27

    Bellan25
Som sagt, du skriver som en gud! Finns inte så mycket mer att säga faktiskt.
2014-05-21

  Hans Christian
"Jag låg i sängen,
däckad
efter alla receptbelagda
coctailblandningar "

Tyvärr så känner jag väl igen, bilderna och upplevelserna som du skickligt fångat här.
Bravo!
2014-04-25

  lostbird
Dina ord blir till bilder, mycket bra.
2014-04-19

  Annica_N
Du fångade

- Just det dära

Så väldans bra!!
2014-04-15

  Hogstedt
Gillade hur du förmedlade en känsla på ett kortfattat och avskalat sätt.

Applåder i massor.
2014-04-10

  Hans Christian
Jösses vad bra du skriver !

"Jag låg i sängen,
däckad
efter alla receptbelagda
coctailblandningar "
2014-04-10

  juliamaria
Tack för att du skriver!
2014-04-09

  maria kide
väldigt bra skrivet!
2014-04-09

  LindaBirgitta
Bra skrivet!
2014-04-09

    ej medlem längre
Satan va bra!!!
2014-04-06

  Lars Thun (tid. lapema)
Mycket bra.
2014-04-05

  Fredrik P. VIP

Starkt närvarande realitet som känns
i kropp och själ. Tack!
2014-04-05

  Ali D VIP
Skulle kunna skriva en novell bara som kommentar

bra text

det finns hopp


2014-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Nolltillhundra
Nolltillhundra