Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre branden

Blytunga fingrar trycker ner flickans axlar
De halvätna naglarna grottar in sig
och fäster som häftklamrar igenom
hennes tunna hudlager.
Hon ruskas om
så hårt
att himlen tappar taget om
de ännu lysande stjärnorna.
De störtar igenom kärlväggar
och sprider lågor
längs ådrorna
som lister i ett trähus.


Flammorna slukar flickan
i en brinnande tsunami.

Hon blir en inre naturkatastrof
som inte uppmärksammas
förrän dagen hon ligger på
obduktion.
Då sågar rättsläkaren upp
hennes pansartjocka hud
och
drunknar
i
ett
askmoln
när den döda
kroppen

pustar ut.




Fri vers av Nolltillhundra
Läst 645 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2014-05-10 10:09



Bookmark and Share


  ignore_this
Riktigt bra beskrivet!
Det sista stycket är perfekt. Applåd!
2014-07-07

    Monica Kvist VIP
Du kan verkligen skriva så man berörs ända in i märgen!!!!!!!!!!!
2014-06-27

  S.A.I. Steve Lando VIP
skickligt omvälvande o medgripande starkt
2014-06-26

  Eddy Norest
Gripande och stark dikt. Störtar igenom kärlväggar... brinnande tsunami... ett askmoln när den döda kroppen pustar ut. Allt berör.
2014-06-05

    17år
när jag läste texten, blev jag helt paff.
skitbra!
2014-06-01

  Michaela Dutius
Stark text om vreden som vänds inåt.

2014-05-14

  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2014-05-13

  Ali D VIP
Mycket bra även om jag är man kan jag känna igen en del hur man vänder bla vreden inåt istället för utåt

mkt bra beskrivet hoppas många läser o tanker efter

Ali
2014-05-12

    Bellan25
Helt fantastisk
2014-05-12

  Drömfångare
Gud, slutet där alltså, så omvälvande o.O
2014-05-11

  Marianne Räf
Ja, den var lite spännande.
Ett traumatiskt förlopp,
som blir ännu våldsammare
i slutet. Ibland, är man grym
då man skriver, ett bra sätt
å avreagera sig på.
2014-05-10

  Hans Christian
Flammorna slukar flickan
i en brinnande tsunami.

Ja, den var värd att vänta på skicklig och berörande.
2014-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Oerhört stark text!
Bra skrivet.
2014-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Nolltillhundra
Nolltillhundra