Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som hämtat ur en film som spelades upp i mitt huvud....


från en pianobar


Det finns en pianobar
Fylld med rök och drömmar
Där spelas det jazziga covers
Och en pianist tomma prat
Vem orkar att lyssna
Då du är en av hajarna i ett ishav

Groggen dränker isen
Drinken blandas med neon
Röken stiger så sakta,
Glöden lämnar en pelare
Pelaren faller ner mot askfatet
Min blick faller nerför din kropp

Om det här var en skybar
Skulle vi dela utsikten då
Kanske drömma oss bort
Hitta orden som vi söker så
Kanske jag kunde få dig att le
I samma stund som jag lutar mig fram
Och mina läppar möter dina
I samma stund som våra ögon sluts

En menande gest, du vet vad jag menar
Våra blickar vandrar runt i lokalen
Jag vet nog vad det betyder
Dricker ur mitt glas, ler i samförstånd
Går så sakta ut mot gatan där utanför
Fult medveten om att du går alldeles bakom mig

Vi hittar ett billigt hotellrum
Vi ar det och betalar ett överpris
Det enda stället som är ledigt
En liten smal säng,
Slarvigt städad,
Kondomer på nattduksbordet
Alldeles bredvid den heliga bibeln
På TV-n visas en tysk porrfilm
Och belysningen är undermålig
Är vi lika vackra nu
Som vi var i pianobaren
Doftar jag fortfarande rakvatten
Smakar dina kyssar fortfarande gott

Vi vet båda vad som kommer att ske
Det är en del av det spel som vi spelar i natt
Fast jag är inte så säker på att någon av oss vill
Då allt kunde ha varit så mycket bättre
Inte allra minst jag, inte allra minst du
Ändå är vi här, för att spela rollerna fullt ut
Replikerna är dåliga, regissören under all kritik
Recensenterna är inte nådiga och de glömmer aldrig
Vi två, usla skådespelare, och manuset för tunt
Ändå spelar vi båda rollen fullt ut
Varför då? När vi ändå aldrig får en Oscar

Halsen är alt för torr
Ögonen fyllda av sand
E ny dag har kommit
Men vet du var du vill spendera den
Nu finns inget mer att säga
Och smutsen i din själ
Som du försöker duscha bort
Tycks aldrig vilja lämna din kropp

Hårda soffor, vad som helst
Ett minimalt litet bord, en liten vägkrog
Bilder från Hollywood, så som vi ser det
Elvis, Jimmy, Marlyn och många fler
Hänger och dräller på väggarna
I hörnet står en överfylld jukebox
En alt för förutsägbar meny
Gör mig åter sömnig
Och du är fortfarande med mig
Vi frågar oss båda varför
Ska vi två ens åt samma håll ?
Skulle vi ens åt samma håll från första början?




Fri vers av PPQ
Läst 330 gånger
Publicerad 2004-08-24 22:29



Bookmark and Share


  liz

2004-08-31
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ