Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ickevåld och förbrödring. Tacksam att jag KAN följa det!


Pacifist, javisst!

Jag tror på en värld
utan bomber och granater
där inga ögon sluter sig
i botten av en krater

Jag tror på en värld
med kärlek och empati
där ingen förslavas
och tanken är fri



Jag tror på en värld
utan blint hat och förakt
där ingen makt beordar
folkmord och masslakt

Jag tror på en värld
där vi är de och de är vi
och livets respekt råder
med lugn och harmoni



Jag tror på en värld
utan soldater och militär
där alla kulor begravs
bland trasiga gevär

Jag tror på en värld
med fred och försoning
där alla finner vägen
till hoppets boning



Jag tror på en värld
utan hämndlystnad och blod
där ingen står syndabock
och människan är god

Jag tror på en värld
med våra framtidsdrömmar
framvävda i en drömväv
med hållbara sömmar



Jag tror på en värld
utan fattig eller rik
där ändå var individ
kan få vara unik

Jag tror på en värld
med kärlek och respekt
där ingen behöver
vara perfekt



Jag tror på en värld
utan "den starkes rätt!"
där ingen förvägras
att äta sig mätt

Jag tror på en värld
med kärlek och hopp
där vi tar vår lärdom
av historiens förlopp



Jag tror på en värld
utan en massa massvåldtäkter
där dess förövare går fria
med urusla ursäkter

Jag tror på en värld
med kärlek och hopp
där var utsatt varelse
kan freda sin kropp


__________________________________



Jag tror på en värld
bortom nationernas flagg
där världens folkslag förbrödras
och ej känner agg



Jag tror på en värld
bortom hudfärg och "ras"
och tror att vi fogats likt skärvor
till en hel mosaikvas



Jag tror på en värld
bortom vinst framför allt
och blir kvar i värmen
när det blåser kallt



Jag tror på en värld
bortom fasader och skal
där ingen tvingas välja
något den inte vill ha



Jag tror på en värld
bortom vuxen illusion
och far fram i min färd
till den trygga barnatron



Jag tror på en värld
bortom passform och linjaler
som aldrig tagit hänsyn till
några snäva marginaler



Jag tror på en värld
bortom droger och sprit
och alla de dårar
som säljer sån skit


__________________________________



Jag tror på en värld
där ingen tar mer
än vad den behöver
och ger till andra av det
som blir över.



Jag tror på en värld
som aldrig någonsin ljuger
men ändå ärligt säger
att "Ja, du duger!"


Jag tror på en värld
där evig fred är lag
och den starke kan
älska den som är svag



Jag tror på en värld
utan sjukdom och svält
bortom död och förruttnelse
på blödande fält



Jag tror på en värld
med tysta kanoner
en bättre omvärld
för tusentals miljoner



Jag tror på en värld
byggd kring frågor och svar
där ju mer vi lyckas lära oss
inser att mer ännu finns kvar



Jag tror på en tanke
så mycket större än den här
men ännu vet ingen
vilken den är




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Carl Hansson
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-10 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl Hansson