Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En japansk Chôka. 5 - 7 - 7 - 5 - 7 - 7.. etc, or .. 5 - 7 - 5 - 5 - 7 - 5.. etc Rangi är taget ifrån Maoriernas skapelsemyt.


Helande regn. (omarbetad)



En varm sommardag

på en nyklippt gräsmatta

ligger en man med

gula badbyxor.

En till synes harmonisk

man - skenet bedrar.

I hans själ vargavinter

regndroppar kommer

droppar i regnbågsfärger.

De sköljer honom

ren och tinar upp hans själ.

Är det Rangi som

gråter ? Ett skirt sommarregn

Armar och ben sträcks

ut. Livsglädjen kommer nu.

Han rusar till sitt

garage. Startar sin

Harley Davidson oh Yes !

gula badbyxor

och hjälm kör leende med

livsglädjen så stark.





Bunden vers (Annat versmått) av Hans Christian
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-10 15:26



Bookmark and Share


  Maria Natasja
Härlig bild. Skön känsla.
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian