Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev den här 1996. Och det är ingen URSÄKT, möjligtvis en FÖRKLARING, men en kass sådan... Följer åtminstone Petrarcas sonettuppbyggnadsmodell...


Sonett från en tonåring

Mitt fel - Min förtjänst

 

Mitt fel att du fick leva fylld av lycka.

Mitt fel att du för jämnan var så glad.

Mitt fel att du fick blommor och choklad.

Mitt fel att du fick tänka fritt och tycka.

 

Mitt fel att du din kropp fick vackert smycka.

Mitt fel att du fick spela din charad.

Mitt fel att du fick underbar fasad.

Mitt fel att du fick chansen att förtrycka.

 

Tack vare mig blev du så illa slagen.

Tack vare mig fick du så djupa sår.

Tack vare mig blev du till sist bedragen.

 

Tack vare mig bars du iväg på bår.

Tack vare mig sov du i sarkofagen.

Tack vare mig blev du blott sjutton år.




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-13 01:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP