Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Dödens trädgård

Vi väntade
på flygplatsen

skulle han
vara medtagen

min dödssjuke
bror

kom han
då äntligen

med lätt
packning 

en påse
apelsiner

nyss plockade
för egen hand

på 60-talets
kibbutz

dessa
apelsiner

enkel resa
Tel Aviv Stockholm

gav sin
rika doft 

smak
mot gom 
läpp
och strupe

av alla färger
arter och släkten

jag 
förundrades

över att
dödens
trädgård

kunde vara
så vacker




Fri vers av Petter Wingren
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-16 22:47



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin ömsint dikt om döden. Den kan vara vacker. Det har jag själv sett.
2014-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren