Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är alla vad vi är födda till

 

 

Jag är den jag är

född precis så här!

Jag eller någon annan 

kan rå för hur vi blev när vi föddes.

 

Jag ser ut så här

du ser ut som du gör,

och ingen av oss kan göra något 

åt det.

 

Ingen av oss är skyldiga

till våra förfäders illgärningar.

 

Jag tänker inte be om ursäkt 

för vad någon annan har gjort

innan jag var född.

 

Alla som har läst någon psykologi

vet att ett barn 

inte kan ansvara för dem som födde dem.

 

Ändå försöker vårt samhälle 

få mig och dig till det.




Övriga genrer (Satir) av M M Mannheim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-17 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sant och bra skrivet..
2014-04-22

  anits VIP
Så bra skrivet, man kan inte göra något åt det som hände och vad dom som gjorde innan vi föddes.
2014-04-19

  Lena Själsöga Keijser
din stämma andas starkmanande
2014-04-17

  Nolltillhundra
Bra, bra, och återigen bra! Synd att människor har en tendens att glömma detta....
2014-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra rutet!
Varje människa ansvarar för sig.
2014-04-17

  Ponkla
Bra skrivet! Man föds inte fri människa.
2014-04-17

  Ninananonia VIP
Bra
2014-04-17

    ej medlem längre
Bra skrivet! Ingen behöver känna sig skyldig till sånt som man inte gjort.
2014-04-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP