Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildrosor vid en hållplats

Det händer ibland
i skymningen
att jag finner
den tysta hållplats
som vill berätta om resans mening.

Vildrosen
du minns dofterna från
forna sommardagar
då barfotabarnet sprang i
det daggvåta gräset och
essensen av häggens blomdoft berörde.

Vid en strand som lovade frihet
öppnade du dina kronblad.
Framtiden låg
i kupade och varma händer.
I allt det glittrande vida blå
möttes spegelbilden av ett leende.

Solen värmde det frusna och
stjärnhimlen var som vackrast då.
Rosbladen dansade lyckligt
i sensommarkvällens sken.
När kvällen blev allt mera kylig
och skuggorna allt mörkare
djupnade ögonens blåa nyans.

Det finns en väg
längs varje rynkig kind
där tårar och skratt kan mötas
där varje berättelse är
då och nu
du och jag
i samma andetag.




Fri vers av Änglaögon
Läst 688 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-04-18 03:33



Bookmark and Share


  Rosalinda
Vackert! Den första versen faller jag pladask för, underbart.
2015-12-27

  ULJO
Så vackert så man får gåshud
2014-11-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar dikt...sista versen berör mig
2014-09-05

  Bibbi VIP
Tack!
2014-07-16

  Linda CH VIP
Jättefin avslutning i en berörande dikt!
2014-06-15

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet ger mig både inre och yttre bilder.
2014-05-12

  Lars Hedlin
Mycket mycket fint!
2014-05-03

  Stjärnöga
Ljuvligt vacker
liksom näcken
och kärleken
i försommarnatten..
jag älskar den.. :)
2014-04-26

  Lena Själsöga Keijser
tack
detta är
ett smycke
2014-04-26

  Ljusletaren
Nostalgi på hög nivå!
Bokmärkt/ kram
2014-04-26

  Dito VIP
vad minnen är fyllda med sinnen,fin dikt
2014-04-25

  Lindha W Gustavsson
Den vackraste dikt jag läst på länge. Jag bokmärker den gärna!
2014-04-24

  Bo Himmelsbåge
En vacker berättelse om Vildrosens
lockade löften, doft o hopp där vid hållplatsen... det bästa är dock att den fortsätter att skimra i Evigheten...
Ovan There...

Mycket fin dikt!
2014-04-19

  Maria Sundelin VIP
Bra känsla i orden
2014-04-18

  Titti Rydberg VIP
Din text blev en liten film
som fladdrande förbi.
Tack för den upplevelsen.
2014-04-18

  Chawa VIP
En mycket vackert skriven text med tusen bilder, känslor och dofter! Så njutbart att läsa!
2014-04-18

  walborg
Varmt tack
2014-04-18

    ej medlem längre
En fantastiskt vacker text.
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon