Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Visst gör det ont

Korsfäst
fantom

Stålman
kunde inte
hjälpa
sig själv

Bamse
glömde
dunderhonung
i påskgraven

Zlatan
stämplade
bollen

luften
gick ur

Spindelman
led brist
på nätverk 

Dag Hammarskjöld
tog nästa
reguljära
flyg

till osäker
adress

Gud
övergav 
sig själv

blev
animerad
seriefigur

med
orealistiskt
omnipotenta
drag

Elsa Beskov
skrev en 
splitter nygammal
bok

om tidsmaskiner
hasselbackspotatis
till marinerad
fläskfilé

Olof Palme
berättade
i superplatt
TV

om sitt liv
som hund

hunden
berättade
i tjock TV

om sitt liv
som Olof Palme

Jesus
steg ner
från korset

svarade
artigt
på journalistens
frågor

Karin Boye
steg upp
på korset

svarade
inte lika
artigt:

visst
gör det
ont

därefter
gav hon upp
andan




Fri vers av Petter Wingren
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-19 07:02



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant och spännande dikt som väcker många tankar om det som hänt och inte hänt.
2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren