Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hjärta är inget askfat

Snälla,
fimpa
cigaretterna
någon
annan
stans.

Du bränner
svarta-hål
i kärleksvävnad;
gör ALLT
till inget.

Ett hjärta
är inte,
har aldrig varit
och
kommer aldrig att bli






ett askfat.







Fri vers av Nolltillhundra
Läst 419 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-04-20 09:02



Bookmark and Share


  Margareta Wersäll
mitt i sommarvärme och annat kom jag in på din dikt och fastnade nästan hypnotiserad - din diktbild är rakt på och så bra!!
2014-08-06

    Bellan25
Du är bara BÄST!
2014-05-04

  walborg
Otroligt bra allegori
2014-04-29

  Alicia Stenfors
Du skriver med känsla och inlevelse.
2014-04-26

  Ljusletaren
Suveränt vad du får till dina texter bra/ kram
2014-04-23

  Annika Persson
Svar
Men mitt hjärta är ett askfat på Renova,
vännen min. I det där krimskramsfatet
har jag fimpat alla mina cig. Jag rökte
ut mina vänner från min omgivning,
och trivdes rätt bra med det för att få
lugn och ro för att skriva. Men så tänkte jag att jag borde ångra mig. Och jag visade det genom ett trevligt besök. Vi sa bägge "Så där borde du inte gjort", vi skrattade förstås.

2014-04-20

    skamfilad
Påminner mig om Blott en fimp av Margareta Garpe och Suzanne Osten(?).

Det här med att skriva är verkligen din grej!
2014-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra formulerat.
2014-04-20

  Ali D VIP
Så bra nä kanske mer som en kristallvas att hanteras med största möjliga varsamhet
2014-04-20

  Ninananonia VIP
Just så… bra..
2014-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Nolltillhundra
Nolltillhundra