Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag skriver Maja Hagermalm i Dagens Nyheter. ett kapitel i vår historia ska förringas. Skriver, vikingar är en fantasi från 1800 talet! Visst erövrade vikingarna in i England och Ryssland. Men vilka andra har inte gjort det! Se bara i Sverige idag!


Ett kuvat folk

 

 

För varje dag

ska ett folk förringa sig.

Känna skuld för sin blotta existens

att de har blivit födda

till det som de är.

 

De får inte vara stolta

över det som generationer har byggt.

Ett helt folk

ska förringa sig totalt.

 

En gång kom detta folk

invandrade till ett karg

och ovälkommet land.

Men det såg att de kunde förvandla

hugga bort skog

och göra åkermark.

Men ändå behålla skog

för sitt ändamål.

 

Det blev ett bördigt land

ibland blev det nöd och missväxt.

Men de gav inte upp

Sitt nordiska sinnelag.

 

Andra kom efter

och blev ett med detta folk.

Ett bonde och jägar folk

blev till ett industrialiserat land.

 

Men en dag kom

då detta folk inte längre

fick känna sig stolt.

 

De skulle inte längre få fira

sina helgdagar

och hylla sitt kulturella arv.

 

De blev ett slaget folk

ett kuvat folk.

Som främlingar fick trampa på

förgöra för att föra detta folk

åter till en medeltid

som de kämpat sig ur.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-22 14:40



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Tyvärr tycks det vara så...som texten tänkvärd framför..
2014-04-23

  Yeppis
Tänkvärt
2014-04-23

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet.
2014-04-23

    ej medlem längre
Det var riktigt bra skrivet, så är det!.
2014-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Något att tänka på!
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP