Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är egentligen medelåldern för ett vanligt moln och när slutar kondensationskärnor att slå?


Idag såg jag ett moln födas

Du var liten och ensam
under ett par minuter
var det osäkert om du ens
skulle överleva eller helt
sonika försvinna tillbaka ut
i tomma intet

Men du blev allt större och seglade så sakta iväg...

Jag tänkte
kanske är du
bara lite bomull på ett papper blått
men vad är det för frö jag just bevittnat bliva sått

Jag tänkte
kanske kommer du
skugga någon i en vårens gläntas lund
om inte redan så kanske om en himla liten stund

Jag tänkte
kanske kommer du
bli hatad men samtidigt även älskad av få
i en värld knappast byggd för oss osynliga små

Jag tänkte
kanske kommer du
hitta dina vänner och bilda en stormens armé
där ni kastar era tårar mot lilla mig så touché




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-22 19:27



Bookmark and Share


  ULJO
Din bästa hittills
2014-04-25

    Mirm
så härligt du tänkte...
2014-04-22

  Marianne Räf
En fin HCB! Alltid kul å kolla in vad du har hittat på. Å att se att du utvecklas, som poet och människa! ;) Kram på dig!
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B