Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med åren ska den komma

Tänk om jag kunde;
väntar spänt på det
för jag har sedan många år hört att
det kommer med åren
precis som gråa hår, hål i tänderna
och arbetserfarenhet.

För mig skulle detta vara som vinet är till osten för er
eller som popcornen till bion, ja ni fattar;
underbart liksom

Jag längtar efter att med glädje i magen stiga upp i ottan,
sippa te i gryningsljus med ett leende på läpparna
Göra mina gymnastiska rörelser medan världen vaknar till liv där ute
Vara morgonpigg med andra ord.

Med åren, ja vilka år menas måntro?
Inte är det fram till fyrtio ialla fall, det vet jag
fast det hade varit trevligt:
Nej, än har det inte drabbat mig, tyvärr.
Jag får dras med min nattuggla, min kvällspigghet
Och min morgontrötthet
men med åren ska den komma, det har jag hört.
Morgonpiggheten.




Fri vers av Lindalou
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-24 23:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att på morgonen vara trött
och ta det slött
är för mig inget fel
men ogillas av en del
2018-09-13

  Hans Christian
Jamen, kan rapportera att vid 56 fyllda så har den inte kommit än.
Jag tycker mycket om denna text och tackar dig gott för att jag fick läsa den.
2014-04-25

  Lars Hedlin
Bra skapat med inlevelse av tidens tand ibland!
2014-04-25

  Yrre VIP
Alla äro vi olika har jag hört, har alltid vaknat i ottan och somnat tidigt, gör det än men nu för tiden är jag nästan alltid trött..Skyller på åren och liten knodd!
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou