Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnes

den dagen
var himlen uppspänd
högt över oss
när vi åkte med bussen
ut till kyrkan

gick av vid köpcentret och snabbt därifrån

jag trodde att den skulle spricka
som en glaskula och att skärvorna
skulle falla sylvassa mot oss

vi skrattade av sorg
det var det enda rimliga
blommorna därinne och kaffet efteråt
alla stela steg i svarta dräkter

inget var som när du levde
allt så tydligt "efter"
kanske var vi vad vi alltid har varit
nu utan dig

himlen är en reflektion i atmosfären
en stel dräkt och ett kaffebord
skratten, som om de hade förlorat sin källa
vänner som förlorat sig




Fri vers av Marta
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-28 10:38



Bookmark and Share


  cilax VIP
en epitaphdikt som i och med sitt innehåll är i något mån formbegränsad, stram är kanske ett bättre ord. Jag gillar mest de friare stråken i dikten som uppspänd och sprickbar himmel, stel dräkt och kaffebord som världsliga representationer för något som är svårt att tala om
2014-05-27

  Åsa Gustavsson VIP
Fint om färgen som försvann. Den kommer tillbaka i stänk, tycker jag.
2014-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta