Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så länge någon ritar oss så finns vi, gud, inom och runtom i en fyraåring


livs an tecknar


en mamma
hade sin lilla son

bakom sig på cykeln
lillpojken betraktade allt
han såg med samma ögon

tillsammans med gud

hur hon cyklade fram där i skapelsen
och han såg att gud var konstnären
som tecknade fram allt

som var och fanns

och modern lyssnade lyckligt på sin lille pojk
med hans händer kring midjan
hans klara säkra röst

som berättade för henne


hur allting
var

det är gud
som ritar oss just nu

mamma


han ritar fram vägen du cyklar oss på
han ritar dig och mig hela tiden
de var så sommarlyckliga

tillsammans

han var fyra
och hon runt trettiotvå

luften surrade av bin
och ljussken
markerna prunkade gröna

med massvis av blommor i


mamma


han ritar oss helt uppifrån


mamma


den
lilla berättarrösten
så trygg och säker

i hela vår stora värld









Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-30 20:33



Bookmark and Share


  Ronny Berk
den lilla rösten i stora världen, så väl tänkt och skrivet !
2014-05-11

  Lars Hedlin
En bra skilding!
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP