Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1:a majdemonstrationer hemma i Hunnebostrand som jag minns den


FÖRSTA MAJ

 

Första Maj

Sången
första gången
jag hörde från balkongen.

Ett tåg
jag kommer ihåg
jag utanför på gatan såg.

Mänskor tågade
heta känslor lågade
för kapitalismens plågade.

Fanor röda.
Paroller glöda,
socialismens tankar stödja.

Sen i sal
hölls det tal
som det vore val.

Orden
sväva över borden
för den trogna hjorden.

Talar\'n ämnet tömde,
partiprogrammet han berömde.
Sen gick folket hem - och allting glömde.

Livet går i gamla spår.
Politikerna pratar men Gud rår.
Och av allt - Den lille ingenting förstår.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-01 12:08

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Väl skrivet detta
2014-05-01

  lodjuret/seglare VIP
Ibland det skönt är vara liten
och inte heller alldeles som biten
av en sådan insekt till fluga
stå med mössan i hand o buga
inför var fras så gammal, sliten
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson