Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyg fri! älskade lilla Kerub

Den lille pojken
Sitter i sin fars knä
Med kryckorna tätt intill sig.
Kroppen har förtvinat -
Skiftat färg till grått
Men
Hans ögon är lika lekfulla
Och
Hans leende lika varmt
Som när han först såg världen.

Jag har aldrig sett
En femåring som
Utstrålar sådan intelligens.
Marken sviktar under
Världens intellektuella.

I faderns ögon
Glittrar dock tårarna.

Stackars dig M.,
Du är så ovetandes
Om att
Dödens ängel
Har kommit och knackat på
Din dörr i det tidigaste av
Livets skeenden.




Fri vers av Valérie Caron
Läst 3354 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-03-26 11:56



Bookmark and Share


  Bengt VIP
Som livet självt
2006-03-28

  Arte
bra skrivet, sorligt men ändå uppfriskande
2006-03-27

  Mörk
Väldigt bra skrivet. Rörande och välformulerat.
2006-03-27

  Cris
Ååh.. dödens ängel kan allt komma för tidigt. Ett litet barn..
det är verkligen berörnande. Men jag kan känna att för barnets skull
är jag glad att han är lycklig... och kan ännu stråla
2006-03-27

  Julia B
Gud så hemskt...
Sådant ska inte hända.
2006-03-26

  Casbah* VIP
tycker att texten behöver lite mer balans..
2006-03-26

  Ola Rydberg
Här får jag en sorglig känsla i mig
du berör !
2006-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Valérie Caron