Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Nattpoet

Sömn
är varken
rättighet
eller krav

sömn är
ett hav
för anden

vid
stranden
traskar 
mitt alterego

drygt
i sanden
små små steg

och plaskar
blött
och blygt

räds
trött
varje havets
fara

med fötter
i vattenbryn

kisar
mot skyn

gläds
åt friska
bränningar
sömnstänk

stämningar
drömtänk

fula fiskar
i psyket

bilder
att bevara

det självklara
djupdyket
blir dock aldrig av

hav
är till
för andra

som simmar
om varandra 

skäggdopping
storlom
sömntuta

rimmar
denna badkruka
till vaken
drömmare

mig ska
ingen klandra

fäll ingen
dom

jag är
varken
sömngångare
eller badare

jag vet
vad jag vill

jag är 
naken
nattpoet

och vadare
hör endast
strandkanten till





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-06 03:31



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Om natten kommer ofta orden. Det gäller att ha block och penna till hands invid sängen.
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren